Bedreigingen en zware beledigingen bij Jagersvereniging facebookgroep

“Bedreigingen en zware beledigingen kunnen leiden tot tijdelijke of permanente verwijdering uit de groep” een van de facebook groepsregels van Jagersvereniging"

Wij dachten dat bedreigingen en beledigingen strafbare feiten zijn. Dat royering en aangifte doen bij de politie meer in de lijn der verwachtingen lag. Het bestuur en management van KNJV denkt blijkbaar anders over. Zij vinden het verwijdering uit de groep voldoende is om de leden af te schrikken zulk agressief gedrag te vertonen.


Je zou zeggen dat zo'n ledenraad uit weldenkende mensen bestaat. Jagers die hun sporen in het gezond verstand, ruimschoots hebben verdiend. Waarschijnlijk is dit ook zo. We kunnen ons niet voorstellen dat de 32 raadsleden echt goed over de nieuwe groepsregels hebben nagedacht. Of hebben zij hier klakkeloos mee ingestemd. Wordt ook de ledenraad van Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging met een kluitje in het riet gestuurd door de vereniging "professionals"?

Sinds begin van dit jaar zijn de statuten dichtgetimmerd en mogen de leden de notulen van de historische Algemene Vergaderingen (ALV) van de KNJV niet meer inzien. Zo kunnen zij niet meer nagaan wie daadwerkelijk de zeggenschap heeft binnen Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

Uiteraard hebben deze vrijwilligers zich laten adviseren door de communicatie professionals Janneke Eigeman en de strategie deskundige Laurens Hoedemaker. Maar als dit het beste is wat onze goedbetaalde verenigingsbureau medewerkers kunnen bedenken, dan moeten we misschien zorgen gaan maken.

De-escaleren is een vaak. Je rug recht houden en toch de redelijkheid laten prevaleren. De-escaleren is zeker niet met alle winden meewaaien of de weg van minste weerstand kiezen. En onder geen enkele voorwaarde je kop in het zand steken en hopen dat een conflict zichzelf oplost.

Welke signaal geef je aan je leden als je zoiets aan ze doorgeeft?

BEDREIGINGEN en zware beledigingen KUNNEN leiden tot je verwijdering TIJDELIJK of dan wel PERMANENT uit de klankbordgroep van de vereniging.

Is Eigeman en Hoedemaker van bewust dat bedreigen en beledigen strafbare feiten zijn?
Snappen zij dat een vereniging bestuur alles aan zou moeten doen om wat betreft agressie een nulstand te handhaven. Zeker voor een Koninklijke vereniging en zeker bij de leden die in bezit zijn van een of meerdere wapens.

Een royering en een aangifte bij de politie zou meer in de lijn der verwachting liggen bij bedreigingen dan "misschien" een tijdelijke uitzetting uit de Facebook groep.

Is deze mentaliteit die voor gezorgd heeft dat leden denken normaal te vinden; elkaar voor het geweer uit te nodigen, elkaar voor bipolair, schizofreen een psychopaat uit te schelden?

Veel van deze uitspraken zijn gedaan door leden van KNJV in tijden waarin Janneke Eigeman hoofd communicatie van Jagersvereniging de leiding en de verantwoordelijkheid had om de groepsregels te handhaven als beheerder van de Facebook groep. Ook directeur Hoedemaker is beheerder van deze groep en ook hij had de nodige kunnen doen.

Regels en statuten volgen lijkt voor deze academisch te ingewikkeld te zijn. Leden die kritiek hebben geleverd op de beleidsmakers zijn wel uit de Facebook groep PERMANENT verwijdert.
Leden die bedreigd en zwaar beledigd hebben, zijn hoe bijzonder genoeg nog steeds lid van de vereniging Facebook groep.

Meten met twee maten heeft deze beleidsmakers van de Jagersvereniging een dagvaarding opgeleverd.
Als het niet kan zoals het moet, moet het zoals het kan.


Facebook klankbordgroep regels 2020

 Dit is een besloten groep voor leden van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. We hanteren de volgende regels:
1) De Jagersvereniging faciliteert deze Facebookgroep voor haar leden om onderling ideeën en informatie met elkaar uit te wisselen, ervaringen te delen, de dialoog met elkaar aan te gaan en elkaar te attenderen op voor deze groep relevante ontwikkelingen.
2) Alleen leden van de Jagersvereniging hebben toegang tot de groep, bij voorkeur onder hun eigen naam. Informatie om dat te verifiëren moet desgevraagd aan de moderatoren beschikbaar gesteld worden.
3) We gaan respectvol met elkaar om en uiteenlopende meningen worden gerespecteerd. Postings die hier niet aan voldoen worden verwijderd. Bedreigingen en zware beledigingen kunnen leiden tot tijdelijke of permanente verwijdering uit de groep.
4) Postings die de dialoog belemmeren kunnen verwijderd worden. Leden die de dialoog belemmeren kunnen tijdelijk of permanent uit de groep verwijderd worden.
5) Het (laten) plaatsen van commerciële uitingen is voorbehouden aan de moderatoren.
6) Veelvuldig verwijzen naar andere platforms, websites en/of Facebookgroepen is niet toegestaan.
7) Voor communicatie met het landelijk bestuur, de ledenraad en het verenigingsbureau dienen de groepsdeelnemers zich te wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook klankbordgroep regels 2019

bron: https://www.facebook.com/groups/Jagersvereniging/
1. Alleen leden van de Jagersvereniging hebben toegang tot deze groep.
2. In het kader van transparantie worden enkel profielen onder de eigen naam, identiek aan de gegevens in onze administratie, toegelaten. Aliassen worden dus niet meer toegelaten.
3. Het (laten) plaatsen van commerciële uitingen is voorbehouden aan de groepsbeheerder
4. Binnen de groep worden uiteenlopende meningen gerespecteerd. Postings worden actief gemodereerd.
5. Postings kunnen verwijderd worden zonder opgaaf van reden, bijvoorbeeld om de voortgang in deze Facebookgroep te bewaken.
6. Copyright van foto’s, bestanden, illustraties en tekst ligt nadrukkelijk bij de eigenaar van het materiaal.
7. De Jagersvereniging draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze Facebook-groep.
8. Tot nader orde worden polls geplaatst door leden niet meer geaccepteerd. Deze worden verwijderd.

De moderatie van deze groep is in handen van de afdeling communicatie van het Landelijk Bureau van de Jagersvereniging, bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033-461 9841

bron: https://www.facebook.com/groups/Jagersvereniging/

KNJV, Vereniging, Bestuur, Janneke Eigeman, Laurens Hoedemaker, Ledenraad, Urlings

  • Aangemaakt op .
© 2020 De Toezichthouder, All Rights Reserved