Jagersverenigingen gaan samenwerken

Amersfoort, Delden – De Koninklijke Jagersvereniging en de Nederlandse Vereniging voor Jacht en Grondbeheer (NOJG) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Doel is om de jagers en hun rol in het Nederlandse buitengebied nog beter op de kaart te zetten bij politiek en publiek.

Aanleiding om samen te werken is de nieuwe Natuurwet. Roelf H. de Boer, voorzitter van de Koninklijke Jagersvereniging: "Er zijn twee jagersverenigingen in Nederland die gezamenlijk ruim 90 procent van de Nederlandse jagers vertegenwoordigen. Met het wetsvoorstel voor de nieuwe Natuurwet zoals dat er nu ligt, wordt er voor de 27.000 vrijwillige jagers een verschrikkelijk administratief gedrocht in het leven geroepen. Door samen te werken op dit soort cruciale dossiers zijn wij nog beter in staat om de stem van de Nederlandse jager te laten doorklinken."

Ook Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de NOJG is blij met het aanhalen van de banden tussen beide verenigingen: "Samenwerking tussen beide jagersverenigingen in deze tijd is een logische stap. De doelstellingen van beide verenigingen zijn immers gelijk: het behartigen van de belangen van de Nederlandse jagers."

In de toekomst zal de samenwerking bestaan uit het gezamenlijk afgeven van standpunten en visies op belangrijke dossiers als ganzen en ganzenbeheer, nulstandbeleid wilde zwijnen en de nieuwe Natuurwet.

De Koninklijke Jagersvereniging behartigt de belangen van jagers en werkt samen met alle partijen die zich verbonden voelen met het verantwoord beheren en benutten van het Nederlandse landschap. De voormalige Boerenjagersvereniging is een landelijke belangenorganisatie met circa 3.800 leden. Het ledenbestand bestaat uit boeren, jagers, buitenmensen en natuurbeheerders.

bron: https://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2015/2/Jagersverenigingen-gaan-samenwerken-1697358W/

KNJV, Vereniging, Bestuur, Jagersvereniging, Checks and Balances, Ereraad, De toezichthouder

  • Aangemaakt op .
© 2020 De Toezichthouder, All Rights Reserved